Fruit & Groenten
Onze focus ligt op de verschillende seizoenen en de producten die dan echt lekker zijn. We zijn steeds op zoek naar lokale samenwerkingen en het beste fruit en de lekkerste groenten!
Het is logisch dat een fruit- & groentewinkel meedraait met de seizoenen zou je denken, maar bij ons gaat het over meer dan fruit en groenten alleen.
Er is echt wel kennis en expertise nodig om het lekkerste fruit en de beste groenten per week, maand en seizoen te vinden. Daarbovenop roteert Het Seizoen niet enkel het fruit- en groenteassortiment, maar ook het vlees-, aperitief, kaas, en dranken assortiment. Daarom kan je je altijd laten verrassen als je Het Seizoen binnenstapt. Steeds zijn we op zoek naar de beste producten.
Hieronder kan je ons fruit- en groenteaanbod bekijken per maand. Soms staan er nog andere producten tussen zoals wild omdat we jullie graag meegeven wanneer we dit in ons assortiment hebben. Je mag er zeker van zijn dat het fruit en de groenten dan echt super lekker zijn!
Neem ook eens zeker een kijkje onderaan deze pagina. Daar vind je al onze delicatessen terug!
Fruit en groenten van Het Seizoen
Citrus
Tijdens de maanden december, januari en februari eet je de beste appelsienen.
De mineola is een kruising tussen een mandarijn en een pompelmoes. Sappig, zoet met een zurig smaakje.
Een clementine heef een iets zoetere smaak dan een mandarijn.
Kolen
Tijdens de maanden januari en februari vind je de beste kolen.
De savooikool, oftewel groene kool, is een van de oudste koolsoorten.
Bospaddenstoelen & Wild
Tijdens de eerste 14 dagen van januari verkoopt Het Seizoen nog wild. We vermeldden het op deze pagina ook graag. Bekijk onze aparte productenpagina ‘Wild‘ voor meer informatie!
Bij Het Seizoen zetten we erg in op bospaddenstoelen. Bij Het Seizoen vind je enorm veel verschillende bospaddenstoelen terug tijdens de maanden oktober, november, december en januari. Bekijk onze aparte productpagina ‘Bospaddenstoelen‘ voor meer informatie.
Kolen
Tijdens de maanden januari en februari vind je de beste kolen.
De savooikool, oftewel groene kool, is een van de oudste koolsoorten.
Asperges
vanaf 14 februari begint het aspergeseizoen. Een echt Belgisch seizoen. Dit seizoen duurt tot en met 21 juni. Daartussen vind je heerlijke asperges die wij gaan halen bij een boer in Oosthoven.
Bospaddenstoelen
Wij zetten erg in op bospaddenstoelen. Bij Het Seizoen vind je enorm veel verschillende bospaddenstoelen terug tijdens da maanden oktober, november, december en januari.
Asperges
vanaf 14 februari begint het aspergeseizoen. Een echt Belgisch seizoen. Dit seizoen duurt tot en met 21 juni. Daartussen vind je heerlijke asperges die wij gaan halen bij een boer in Oosthoven.
Nieuwe patatjes
Nieuwe patatjes zijn de eerste patatjes van het jaar. Het Seizoen verkoopt geschilde krielpatatjes. Deze zijn kleiner dan een gewone aardappel en moet je eerst koken, helemaal laten afkoelen en dan best bakken met een snuifje zout. Echt super lekker!
Aardbeien
Daar zijn ze dan, de eerste aardbeien van het nieuwe seizoen.
Asperges
vanaf 14 februari begint het aspergeseizoen. Een echt Belgisch seizoen. Dit seizoen duurt tot en met 21 juni. Daartussen vind je heerlijke asperges die wij gaan halen bij een boer in Oosthoven.
Nieuwe patatjes
Nieuwe patatjes zijn de eerste patatjes van het jaar. Het Seizoen verkoopt geschilde/geschrapte krielpatatjes! Deze zijn kleiner dan een gewone aardappel en moet je eerst koken, helemaal laten afkoelen en dan best bakken met een snuifje zout. Heerlijk.
Asperges
vanaf 14 februari begint het aspergeseizoen. Een echt Belgisch seizoen. Dit seizoen duurt tot en met 21 juni. Daartussen vind je heerlijke asperges die wij gaan halen bij een boer in Oosthoven.
Kersen
De eerste kersen van het seizoen komen uit Portugal en Spanje. Ze zijn nog iets duurder in deze eerste weken, omdat ze van ver moeten komen, maar al wel erg lekker!
Lentegroenten
De eerste lentegroenten van het seizoen!
De eerste lentegroenten van het seizoen!
De eerste oogst van ajuinen van eigen bodem.
Asperges
vanaf 14 februari begint het aspergeseizoen. Een echt Belgisch seizoen. Dit seizoen duurt tot en met 21 juni. Vind je nog asperges na 21 juni? Dan weet je dat deze al wat ouder zijn. Er worden gewoonweg geen asperges meer geoogst na 21 juni.
Lentegroenten
De eerste lentegroenten van het seizoen!
De eerste lentegroenten van het seizoen!
De eerste oogst van ajuinen van eigen bodem.
Zacht fruit
Het seizoen van de zachte fruiten komt in juni op gang. Een heerlijk seizoen. Bij Het Seizoen werken we samen met lokale boeren om het beste zachte fruit te kunnen aanbieden.
Het seizoen van de zachte fruiten komt in juni op gang. Een heerlijk seizoen. Bij Het Seizoen werken we samen met lokale boeren om het beste zachte fruit te kunnen aanbieden.
Het seizoen van de zachte fruiten komt in juni op gang. Een heerlijk seizoen. Bij Het Seizoen werken we samen met lokale boeren om het beste zachte fruit te kunnen aanbieden. Onze bosbessen gaan we halen in Poppel!
Onze rode bessen gaan we halen bij een boer uit borgloon. Lokaal en super lekker!
Nostalgie voor veel mensen. Een iets zuurdere smaak.
Kersen
De eerste kersen van het seizoen komen uit Portugal en Spanje. Ze zijn nog iets duurder in deze eerste weken, omdat ze van ver moeten komen, maar al wel erg lekker!
Belgische kersen
Elke maand schuift het land vanwaar de kersen komen op. We beginnen in Portugal, schuiven dan op naar Spanje, Frankrijk en Nederland om uiteindelijk in België te belanden. Wij werken samen met een boer uit Borgloon die zijn kersen handmatig sorteert en met veel passie teelt. De beste Belgische kersen vind je bij Het Seizoen!
Zacht fruit
Het seizoen van de zachte fruiten komt in juni op gang. Een heerlijk seizoen. Bij Het Seizoen werken we samen met lokale boeren om het beste zachte fruit te kunnen aanbieden.
Het seizoen van de zachte fruiten komt in juni op gang. Een heerlijk seizoen. Bij Het Seizoen werken we samen met lokale boeren om het beste zachte fruit te kunnen aanbieden.
Het seizoen van de zachte fruiten komt in juni op gang. Een heerlijk seizoen. Bij Het Seizoen werken we samen met lokale boeren om het beste zachte fruit te kunnen aanbieden. Onze bosbessen gaan we halen in Poppel!
Onze rode bessen komen van bij een boer uit Borgloon. Lokaal en super lekker!
Nostalgie voor veel mensen. Een iets zuurdere smaak.
Abrikozen, perziken, nectarines
De beste abrikozen hebben een erg zoete smaak!
We hebben zowel Spaanse als Franse perziken. De Franse zijn kwaliteitsvoller, blijven langer goed en hebben een sappige, zoete smaak.
We hebben zowel Spaanse als Franse nectarines. De Franse zijn kwaliteitsvoller, blijven langer goed en hebben een sappige, zoete smaak.
Meloenen
Midden juli zijn de cavaillons het allerlekkerst! Erg zoet van smaak.
Midden juli begint het meloenen seizoen volop. Bij Het Seizoen hebben we al vroeger meloenen in de aanbieding, maar vanaf midden juli zijn ze het allerlekkerst. Erg zoete smaak en fijn aroma.
Bomvol smaak en erg zoet. Stevig vruchtvlees.
Wie houdt er nu niet van watermeloen op een warme dag?
Deze gele honingmeloen is iets frisser van smaak en lekker zoet.
Tuinbonen
Tuinbonen vind je niet overal, maar wel bij Het Seizoen. Echte verse tuinbonen in peul.
Belgische kersen
Elke maand schuift het land vanwaar de kersen komen op. We beginnen in Portugal, schuiven dan op naar Spanje, Frankrijk en Nederland om uiteindelijk in België te belanden. Wij werken samen met een boer uit Borgloon die zijn kersen handmatig sorteert en met veel passie teelt. De beste Belgische kersen vind je bij Het Seizoen!
Belgische druiven
Een heerlijke, echte Belgische delicatesse. Er komt enorm veel handenarbeid bij kijken en is zeer moeilijk te oogsten. Daarom betaal je ook wat meer, maar voor velen is de Leopold 3 druif zijn prijs waard.
Knapperig, erg veel vruchtvlees en 1 tot 2 pitten.
Muskaat druif (muscat de Hambourg)
Delicatesse druif die je niet erg vaak tegenkomt. Gekenmerkt door zijn bloemrijke geur en zoete smaak.
Pruimen
Erg geliefde pruim die heerlijk zoet en honingachtig smaakt.
Super zoet aroma en smaak. Kleine, lekkere pruimpjes!
Appels (Nieuwe oogst)
In september vind je in Het Seizoen de beste appelen terug. Er is dan een nieuwe oogst en september is een overgangsmaand voor vele ander fruit en groenten. Daarom zetten we in Het Seizoen erg hard in op het appelseizoen tijdens de maand september! Onze appels komen van bij een boer uit Borgloon. Lokaal en super lekker!
Peren (nieuwe oogst)
In september vind je in Het Seizoen ook de lekkerste peren terug. Er is dan een nieuwe oogst en september is een overgangsmaand voor vele ander fruit en groenten. Daarom zetten we in Het Seizoen erg hard in op het perenseizoen tijdens de maand september! Onze peren komen van bij een boer uit Borgloon. Lokaal en super lekker!
Druiven
Druiven zijn in september ook nog erg lekker. In augustus hebben we Belgische druiven (delicatesse), maar ook de gewone druiven. Dit wordt verder gezet in september.
Begin bospaddenstoelen
Begin van het paddenstoelen seizoen. Bij Het Seizoen vind je enorm veel verschillende soorten bospaddenstoelen terug. Bekijk de pagina ‘bospaddenstoelen’ voor meer informatie!
Druiven
Het druivenseizoen loopt op z’n einde, maar in Het Seizoen vind je dan zeker nog erg lekkere druiven
Noten
Verse hazelnoten vind je niet erg gemakkelijk, maar in oktober bieden wij deze lekkere noten aan!
Zoet van smaak.
Zachtzoete smaak en in erg veel gerechten te verwerken.
Wild en bospaddenstoelen
De start van het wildseizoen. Geen groente of fruit, maar toch vermelden we het graag omdat we bij Het Seizoen erg hard inzetten op het wildseizoen. Bekijk onze productpagina ‘Wild‘ voor meer informatie
Wij zetten erg in op bospaddenstoelen. Bij Het Seizoen vind je enorm veel verschillende bospaddenstoelen terug tijdens da maanden oktober, november, december en januari. Bekijk onze aparte productpagina ‘Bospaddenstoelen‘ voor meer informatie.
Citrus (start van het seizoen)
Tijdens de maanden december, januari en februari eet je de beste appelsienen.
De mineola is een kruising tussen een mandarijn en een pompelmoes. Sappig, zoet met een zurig smaakje.
Een clementine heef een iets zoetere smaak dan een mandarijn.
Veenbessen
Wild en bospaddenstoelen
De start van het wildseizoen. Geen groente of fruit, maar toch vermelden we het graag omdat we bij Het Seizoen erg hard inzetten op het wildseizoen. Bekijk onze productpagina ‘Wild‘ voor meer informatie
Wij zetten erg in op bospaddenstoelen. Bij Het Seizoen vind je enorm veel verschillende bospaddenstoelen terug tijdens da maanden oktober, november, december en januari. Bekijk onze aparte productpagina ‘Bospaddenstoelen‘ voor meer informatie.
Kolen (start van het seizoen)
Tijdens de maanden januari en februari vind je de beste kolen.
De savooikool, oftewel groene kool, is een van de oudste koolsoorten.
Een aardpeer heeft een iets of wat nootachtige en zoete smaak.
Citrus
Tijdens de maanden december, januari en februari eet je de beste appelsienen.
De mineola is een kruising tussen een mandarijn en een pompelmoes. Sappig, zoet met een zurig smaakje.
Een clementine heef een iets zoetere smaak dan een mandarijn.
Truffel
Een echte delicatesse. Waarom zijn truffels zo duur? Omdat ze zo zeldzaam zijn. Daarbovenop zijn ze erg uitzonderlijk van smaak.
Zwarte truffel is heerlijk als je het vers gebruikt. Het heeft zo’n sterke smaak dat je ook geen grote hoeveelheden hoeft te gebruiken.
Witte truffels zijn nog sterker van smaak. Ze zijn ook delicater en fragieler wat ze duurder dan de zwarte truffels maakt.
Witte truffel is erg zeldzaam, en daarom ook zo duur.
Het Seizoen delicatessen (fruit en paddenstoelen)
In onze winkel kan je ook terecht als je naar een delicatesse en iets minder gekend product op zoek bent. Voor die ene speciale gelegenheid, of gewoon om jezelf eens te verwennen. We willen dat jullie denken aan Het Seizoen voor je dagdagelijkse boodschappen, maar ook wanneer het ietsje meer mag zijn.
Delicatessen
Een vlieger product is veel verser en voller van smaak dan een gewone ananas.
Doe zelf de test en proef beiden eens naast elkaar. Dan merk je dat een vlieger ananas zo veel lekkerder is dan een gewone.
Een vlieger is veel verser en voller van smaak dan een gewone passievrucht.
Doe zelf de test en proef beiden eens naast elkaar. Dan merk je dat een vlieger passievrucht zo veel lekkerder is dan een gewone.
Een vlieger is veel verser en voller van smaak dan een gewone mango.
Doe zelf de test en proef beiden eens naast elkaar. Dan merk je dat een vlieger mango zo veel lekkerder is dan een gewone mango.
Kijk hierboven naar de maand augustus voor meer uitleg over de Belgische druiven.
Truffel is het delicatesse product bij uitstek. Kijk naar de maand december voor meer uitleg!
Eekhoorntjesbrood groeit alleen in de vrije natuur en wordt niet gekweekt. De hoed heeft de textuur van een sint jacobsvrucht en is echt super lekker.
Een redelijk uitgebreid aanbod als je het zo ziet staan op deze pagina. Natuurlijk hebben we ook nog fruit en groenten die niet zijn opgenoemd in deze lijst. Het andere fruit en de andere groenten die niet vermeld zijn kennen jullie allemaal en zijn ook heel het jaar door verkrijgbaar. Denk hierbij aan courgetten, tomaten, kiwi’s, bananen en nog veel meer!
Kom gewoon eens naar Het Seizoen, en laat je verrassen door ons assortiment!