Over ons

Verse groenten en fruit naar ‘t Seizoen, heerlijk vlees voor op de barbecue, het beste wild en nog veel meer!

Ons assortiment verandert steeds met de seizoenen. Elke dag, week en maand gaan wij op zoek naar de lekkerste producten van dat seizoen. Daarom vind je bij ons veel meer dan fruit & groenten alleen.

Onze droom is dat mensen naar Het Seizoen komen om zich te laten verrassen door ons steeds veranderende assortiment. Dan zijn we ook ineens van de boodschappenlijstjes af.

 

Ons doel

Het Seizoen wil een winkel zijn waar mensen hun dagdagelijkse boodschappen komen doen, maar waar ze ook naartoe gaan wanneer het net ietsje meer mag zijn. 

Daarom werken we ook hard achter de schermen. Wekelijks publiceren we nieuwe recepten, schrijven we artikels over verse voeding en delen we de leukste tips & tricks. Elke week is er wel wat nieuws te vinden in Het Seizoen. 

Ons doel is dat jullie aan Het Seizoen denken wanneer je dat ene heerlijke gerecht wil klaarmaken, je wil uitpakken op de barbecue met een speciaal stuk vlees, of wanneer je op zoek bent naar seizoensgebonden delicatessen. 

Onze focus ligt op producten die op dat moment echt lekker zijn. We proberen relaties op te bouwen met lokale boeren en ondernemers om zo steeds de verste producten te kunnen aanbieden. Zo leggen we ook op een natuurlijke manier de focus op duurzame producten. Want wat het verst is, is ook het lekkerst! 

Ons verhaal

Nick Jacobs, de eigenaar en bezieler van Het Seizoen, is al heel zijn leven bezig met verse voeding. Van kinds af leerde hij bij over verse groenten en fuit, grillen op de barbecue en seizoensgebonden delicatessen.

Zijn vader baatte z’n hele leven een fruit en groentewinkel uit en richtte in 2007 een cateringbedrijf op dat  gespecialiseerd is in barbecueën met de Green Egg. Nick hielp als kind mee in de winkel, en helpt ook nog altijd vaak bij de catering. Gesproken van expertise, kennis en skills. 

In 2021 besloot Nick Het Seizoen op te richtten. Een schuur werd opgeknapt tot een gezellig en mooi winkeltje in Zevendonk en een jaar later opende hij een 2de Seizoen te Weelde. 

Het Seizoen is een winkeltje dat passie uitstraalt voor verse voeding. De passie die Nick van jongs af aan al meekreeg zet hij nu verder in zijn eigen winkels. 

Binnenkort (1 oktober) opent een derde ‘Het Seizoen’ op de parking Lebon in het centrum van Turnhout. Stay tuned voor meer informatie!

 

 

 

Onze producten

1. Fruit & Groenten

Steeds verandert het assortiment van Het Seizoen. Omdat we enkel dat aanbieden wat echt super lekker is in het seizoen.  

Wij willen dat jullie ook aan Het Seizoen denken als het soms is ietsje meer mag zijn en daarom biedt Het Seizoen ook producten aan die je niet elke dag en overal tegenkomt. 

Zo vind je in onze winkels echte Belgische druiven terug, de beste paddenstoelen, truffel, vlieger fruit & groenten, boterbonen, en nog zo veel meer! Uiteraard kan je voor je dagelijkse boodschappen ook terecht bij Het Seizoen!

Bekijk onze producten pagina voor meer informatie!

2. Barbecue

Tijdens de zomermaanden en in het barbecueseizoen bieden wij een uitgebreid barbecue assortiment aan. 

We focussen ons op kwaliteitsvolle stukken vlees. 

Tegenwoordig is barbecueën met een Green Egg (of kamado) erg hip. Zoals je in ‘Ons verhaal’ kon lezen is Nick een echte expert op het vlak van barbecueën. Daarom willen we graag een stapje verder gaan en ons echt onderscheiden als barbecue-experts.

Bij ons vind je dan ook de grotere stukken vlees voor ‘Low & slow’ te barbecueën terug (boston butt, brisket, runderribben, …) en al de benodigde accessoires.  We hebben rookhout, kruidenmixen (rubs) en glazes (ribben) voor al de fervente barbecueërs onder ons. 

Weet je zelf niet goed hoe te beginnen aan zo’n grote stukken? Geen probleem! Op onze website en in de winkels zelf vind je altijd recepten terug om jullie op weg te helpen.

3. Wild

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de expertise van Het Seizoen dan kunnen we ook vertellen dat Nick een fervent jager is. Daarom vind je bij Het Seizoen het beste wild.  

Bekijk zeker onze bestellijst om ons volledig assortiment te raadplegen. 

En ook voor wildbereidingen vind je recepten op onze website en in de winkels terug! 

4. Apertieven & diversen

We vertelden het al, onze droom is dat mensen naar het Seizoen kunnen komen zonder boodschappenlijstjes en dat ze zich laten verrassen door ons assortiment. 

Wij zorgen er dan ook voor dat ons assortiment steeds uitgebreid en divers is. Zo kan je naar Het Seizoen komen voor heerlijke aperitieven zoals  salami’s, kazen, olijven, pesto’s en tapas.

Bekijk onze producten pagina ‘Aperitieven & diversen voor een uitgebreide lijst!

 

5. Wijnen & dranken

We proberen altijd dranken aan te bieden die passen bij het seizoen.
 
Zo verkopen we in de zomer lekker frisse wijnen die je perfect kan serveren op je barbecue, iets stevigere wijnen voor het wildseizoen , heerlijke verse appel- en vruchtensappen (appel & kers, aardbei & appel, Hollandse appels, …) en gembersappen.