Barbecue

Door jarenlange ervaring en een enorme passie voor barbecue onderscheidt 'Het Seizoen' zich als barbecue-expert. Bij Het Seizoen vind je het beste barbecuevlees en de nodige toebehoren! Bekijk ons assortiment hieronder.

1. Barbecuevlees

Runds

Gekenmerkt door zijn vet gemarmerde vlees en dieprode kleur. Smeuïge, krachtige smaak.

Eveneens gekenmerkt door zijn vet gemarmerde vlees en dieprode kleur. Fijn van smaak en erg mals vlees. 

Een ras van eigen bodem. Het ras staat gekend voor zijn enorme spiermassa en mooie vlees-vetverhouding. Minder gemarmerd en minder vet dan de Simmental en Holstein. Sappig vlees en fijn van smaak.  

Het stuk wordt gesneden uit de rib van het rund. Bij de rib-eye wordt het bot niet mee weggesneden, bij de côte de boeuf wel. Dit geeft het vlees nog extra een extra touch. Erg kwaliteitsvol stuk vlees en vol van smaak.

Een tomahawk steak is een côte de boeuf met het volledige bot er nog aan (zie foto). Wordt gesneden uit de rib van het rund. Het bot geeft het stuk een indrukwekkende uitstraling en zorgt voor nog extra smaak. Holstein tomahawk heeft een enorme vetmarmering wat het vlees erg mals en super vol van smaak maakt.  

rauwe tomahawk steak met rozemarijn, look en kruiden ernaast

Varken

Ribbetjes waar nog alle mogelijkheden mee zijn. Gebruik je favoriete rub (kruidenmix), rookhout en houtskool. Zelf volledig te bereiden naar smaak. Deze ribben moeten enkele uren op de barbecue. Bekijk zeker ons recept om de beste ribbetjes te maken!

Spareribs die heerlijk gemarineerd zijn. Zoete marinade op basis van honing. Deze ribben moeten ook nog enkele uren op de barbecue (of in de oven). 

Ribbetjes die al voorgegaard en gemarineerd (zoete marinade) zijn. Het voordeel van gegaard vlees is dat het veel minder lang op de barbecue (of in de oven) moet. Deze ribbetjes moet je gewoon warm maken, maar zijn heerlijk van smaak. 

Voorgegaarde ribbetjes die je gewoon warm moet maken. Iets pikanter en meer pit dan de gewone gegaarde spareribs. 

Lichtgerookt met pittige jalapeno pepers en zachte cheddar kaas smaak. Voorgegaard vlees dus gewoon even aan te bakken en warm te maken.  

Witte worst, beter gekend als witte pens, met fijne kruiden. 

Iets krachtiger van smaak. Hou je van een stevige wildsmaak? Dan zijn deze worstjes zeker eens het proberen waard. 

Voorgegaard barbecue spek bereidt met heerlijke marinade/kruidenmix. Dikkere lappen die perfect te serveren zijn op je barbecue. Het spek moet je gewoon warm maken omdat het al voorgegaard is. 

Gemarineerd met een heerlijke kruidenmix. Varkenshaas komt uit de rug van het varken. Het is het malste stuk van het dier. 

gebakken spareribs met mooie bark

Lams en pluimvee

Texels lamsvlees is gekend onder de liefhebbers van lamsvlees. Het wordt gekenmerkt door een erge zachte en boterachtige smaak. Lamskroon is dan weer het malste stuk van het dier. Wordt gesneden uit de ribben. 

Lamsbout is afkomstig van het bovenbeen van het lam. Soms vind je het ontbeend, maar het is het lekkerst als het bot er nog in zit. Dit geeft extra smaak en maakt het vlees sappig.

Gekenmerkt door een iets frissere smaak. Erg mals lams.  

Kwaliteitsvolle filet. Erg sappig en heerlijk gemarineerd. 

gebakken lamskroon

2. Barbecuevlees (Low & Slow)

Al vele jaren barbecueën wij zelf met een Green Egg (kamado) en de mogelijkheden daarmee zijn eindeloos. Je kan er de beste steak, kipfilet en worsten op grillen maar je kan er ook tomahawk en grotere stukken vlees laag en traag op garen en roken.

Tegenwoordig is low & slow barbecueën hip en zie je meer en meer mensen ermee experimenteren. Daarom bieden wij ook de grotere stukken vlees aan die perfect zijn om te roken en uren te laten garen. Dit vlees wordt gekenmerkt door het hoge spiergehalte waardoor het heel langzaam moet garen om mals te worden.

Weet je zelf niet goed hoe je juist hieraan moet beginnen? Lees dan de recepten op deze website, of kom naar ‘Het Seizoen’ en neem de recepten mee uit onze winkel. Onderaan deze pagina linken we naar onze artikels met de beste tips & tricks, informatie en recepten om zelf deze stukken ‘low & slow’ te bereiden op je kamado barbecue. 

Bekijk hieronder ons assortiment met een woordje uitleg! 

Bereidde pulled pork die uiteen wordt getrokken

Varken

Boston butt is de schouder van een varken. Erg groot en stevig stuk vlees dat je lang moet garen. Rook het op de barbecue met je favoriete rookhout en marineer met een heerlijke rub. Check onze recepten en blog voor meer informatie! 

Dit stuk van het varken wordt ook vaak gebruikt om ‘pulled pork’ te bereiden. Het is afkomstig van de nek van het varken. Maar echte ‘pulled pork’ maak je met de boston butt. 

Stuk afkomstig uit de rug van het varken. Ideaal om te garen en roken op de barbecue. 

Spareribs met wat meer vlees aan en gekenmerkt door de grote ‘racken’. Rook het vlees op je barbecue. Check zeker ook onze recepten! 

Spareribs maar dan zonder het botje aan. Het vlees is dus afkomstig van de ribben. 

Runds

Misschien wel het bekendste stuk als het om low & slow barbecueën gaat. In Amerika is brisket een van de populairste bereidingen. Het stuk is afkomstig van de runderborst en moet erg lang gegaard en gerookt worden. Niet gemakkelijk om perfect te bereiden, maar echt wel indrukwekkend als je het kan serveren op je barbecue. Het Seizoen verkoopt graangevoerde holstein brisket. Dat maakt het stuk des te indrukwekkender. 

Beef hammer, oftewel runderschenkel, is vlees van de poot van een koe. Gekenmerkt door de hoge spiermassa en dus perfect om lang en traag te garen en roken. Het vlees zit rondom het bot van de kuit en het beenmerg geeft enorm veel smaak. Bekijk zeker onze recepten om te leren hoe je dit stuk vlees heerlijk klaarmaakt. 

Graangevoerde runderribben. Er zit enorm veel vlees aan de ribben van een rund, en daarom is het geschikt om ‘low & slow’ te bereiden. 

3. Barbecue diversen

Barbecue is meer dan alleen je vlees bakken of garen. Je kan steeds blijven experimenteren met smaken, geuren en kleuren. Zo kan je een steak eens klaarmaken met rookchips, verschillende soorten rubs (kruidenmixen) uitproberen om verschillende smaken te bekomen, en verschillende barbecuetechnieken uitproberen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat maakt het zo plezant!

Het Seizoen biedt dan ook al deze toebehoren voor de barbecue aan. Leren doe je door te experimenteren en te blijven barbecueën. Ontdek en probeer onze verschillende barbecue diversen eens uit! 

Bekijk ook zeker onze recepten en onze blog met leuke artikels en leer hoe je deze barbecue accessoires, rubs, glazes en rookhout je het best kan gebruiken. 

Barbecue rubs, glazes en saus

Deze kruidenmix is ideaal om onze grote stukken vlees (die je low & slow gaart) heerlijk vooraf te kruiden. Een zoetere kruidenmix die perfect samengaat met pulled pork, ribben en spieringgebraad. 

Een kruidenmix en barbecue rub met iets meer pit aan. Een pikante nasmaak die zeer goed samengaat met varkensvlees en kip. 

Een kruidenmix en barbecue rub die gemaakt is om je ribben mee te bereiden. 

Een eenvoudige barbecue kruidenmix en rub die perfect samengaat met steak. De perfecte verhouding van peper en zout waarmee je je tomahawk steak en entrecôte heerlijk kan bereiden. 

Ga je brisket bereiden? Daarvoor wordt vaak ook niets meer dan zout en peper gebruikt. 

Een barbecue kruidenmix en rub die perfect samengaat met rundsvlees. Gaat erg goed samen met runderribben. 

Barbecue kruidenmix en rub die super goed samengaat met kip. 

Een barbecuesaus die veel gebruikt wordt in de Zuiderse staten van Amerika. Zit een hint van rooksmaak in en is ook lekker zoet. Heb je dus een brisket, boston butt of iets anders op de barbecue bereid? Dan kan je deze barbecuesaus daarbij perfect serveren. 

Een glaze is een soort saus die gebruikt wordt om je ribben (of ander vlees) nog een extra touch te geven. Doe de glaze over je ribben en bak daarna nog even op de barbecue aan zodat de glaze mooi karameliseert. Het is echt super lekker en geeft je ribbetjes nog extra smaak. 

Barbecue rookhout

Rookchips worden gebruikt bij vlees dat niet te lang op de barbecue moet liggen. Deze rookchips geven een wiskey  rooksmaak aan je vlees. Je moet het gewoon eens geprobeerd hebben.

Rookchips die een zoetere rooksmaak aan je vlees geven. Hout wordt gekapt van een appelboom. 

Hickory rookchips is een veelgebruikt rookhout. Hout wordt gekapt uit  notenboom en geven een nootachtige, zachte rooksmaak aan je vlees. 

Citrus chunks geven een frisse rooksmaak aan je vlees.

Rookchunks, grotere stukken rookhout, worden in tegenstelling tot rookchips gebruikt om grotere stukken vlees te roken. Maak je boston butt, brisket of iets anders klaar dat uren moet garen? Dan moet je het vlees de eerste uren stevig roken om de gewenste rooksmaak te krijgen. 

Cherry rookchunks, oftewel kersen rookhout geeft een zoete rooksmaak aan je vlees. 

Rookchunks, grotere stukken rookhout, worden in tegenstelling tot rookchips gebruikt om grotere stukken vlees te roken. Maak je boston butt, brisket of iets anders klaar dat uren moet garen? Dan moet je het vlees de eerste uren stevig roken om de gewenste rooksmaak te krijgen.

Beech rookchunks, oftewel beuken rookhout geeft een milde, nootachtige rooksmaak aan je vlees. 

Rookchunks, grotere stukken rookhout, worden in tegenstelling tot rookchips gebruikt om grotere stukken vlees te roken. Maak je boston butt, brisket of iets anders klaar dat uren moet garen? Dan moet je het vlees de eerste uren stevig roken om de gewenste rooksmaak te krijgen.

Barbecue houtskool

Gezuiverde houtskool van John Pack geeft veel minder stof af en heeft een betere smaak. Er zitten grote stukken houtskool in de zak, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Briketten zijn ideaal om lang te garen. Ga je dus onze grote stukken bereiden, garen en roken? Dan kan je eventueel briketten gebruiken. 

4. Het Seizoen - barbecue

Ons barbecue assortiment begint al vrij uitgebreid te worden, en steeds zijn we op zoek naar nog betere stukken vlees, accessoires en rubs. De beste manier om te leren barbecueën is door te blijven experimenteren. Dat doen wij dus ook.

Bekijk ook zeker onze recepten eens. Die helpen je alvast goed op weg om een heerlijk barbecue gerecht te serveren.

Volg ons op sociale media!